Ļoti noderīga receptīte ātrai sēņu iemarinēšanai. Šādā veidā var gatavot gan baravikas, beciņas un gailenes, gan visparastākos veikalā pirktos šampinjonus, kad mežā vairs nebūs priecīgu atradumu.
Sastāvdaļas
600 g sēņu
60 ml etiķa (9%)
120 ml augu eļļas
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukura
3 daiviņas ķiploku
2-3 lauru lapas
10-15 piparu graudi
Pagatavošana
Lielā katlā ielej eļļu, pievieno sāli, cukuru, lauru lapas, piparus un etiķi.
Liek uz uguns un samaisa ar karoti. Tas vajadzīgs, lai sāls un cukurs topošajā marinādē būtu izkusuši viendabīgā maisījumā.
Kamēr marināde gatavojas, sagatavo sēnes. Šampinjonus noskalo, meža sēnes iepriekš notīra un tad noskalo.
Tīras sēnes sagriež četrās daļās un liek verdošajā marinādē. Pievieno saspiestu ķiploku.
Vēlreiz visu samaisa, ļauj marinādei pārklāt sēnes un gaida tieši 5-7 minūtes.
Pēc 7 minūtēm sēnes korejiešu gaumē gatavas! Tas liek tīrās burciņās, pārlejot ar karstu marinādi, lai tās kļūtu vēl gardākas.
Gatavās sēnes liek ledusskapī uz četrām stundām, iepriekš aizvākojot burkas.
Tas arī viss: sēnes liek salātu trauciņos un pasniedz. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem.
Avots: “AllRecipes”